GÖNDER

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE SESLEN:

Enerji dönüşümüne güç verin

Adil, ekonomik, çevre ve iklim dostu enerjiye ulaşmak herkesin hakkı. Büyükşehir belediyeleri enerji dönüşümü için öncü olabilir.

Belediyelerin hazırlamakta olduğu 2025-2030 stratejik planında yenilenebilir enerji dönüşümünü önceliklendirmesi çok önemli. 

Sen de harekete geç, büyükşehir belediyeleri enerji dönüşümünde öncü olsun.

Belediyeni seç, enerji dönüşümü talebini ilet:


Adil, ekonomik, çevre ve iklim dostu enerjiye ulaşımın her yurttaşın temel hakkı olduğuna inanıyor ve kentliler olarak büyükşehir belediyemizden yenilenebilir enerji dönüşümü talep ediyoruz.

Enerji verimliliği ile güneşi ve rüzgarı merkezine alan bir enerji dönüşümü sayesinde:

  • Gün geçtikçe artan enerji maliyetleriyle mücadele edilebilir ve enerji yoksulluğunun önüne geçilebilir.
  • Havayı, suyu, toprağı kirleten ve iklim krizini derinleştirerek aşırı hava olaylarını tetikleyen fosil yakıtlara bağımlılık azaltılabilir; kentimiz nefes alabilir.
  • Elde edilen tasarruf, enerji yoksulluğuyla mücadele, doğal afetlerle mücadele, iklim değişikliğine uyum gibi alanlarda kullanılabilir.

Bu çerçevede bu dilekçeyi imzalayan yurttaşlar olarak belediyemizin hazırlamakta olduğu 2025- 2030 stratejik planında yenilenebilir enerji dönüşümünü önceliklendirmesini ve stratejik planda aşağıdaki taleplerimizin yer almasını istiyoruz:

  • Başta belediye yerleşkeleri ve kamu binaları olmak üzere yenilenebilir enerji kullanımı ve enerji verimliliği artırılmalı ve 2030 yılına kadar belediye kurumsal elektrik tüketiminin tamamı yenilenebilir enerjiden karşılanmalı.
  • Yeni yapılacak ve yenilenecek tüm binaların çatıları güneş enerjisi panellerinin kurulumuna uygun hale getirilmeli ve bu binaların 2030 yılına kadar en az %50’sinde çatı tipi güneş enerji santrallerinin kurulması sağlanmalı.
  • Belediye, bünyesinde enerji çözüm noktaları oluşturmalı. Bu noktalar aracılığıyla kent sakinleri ve yerel işletmelere enerji verimliliği/tasarrufu hakkında bilgilendirme yapılmalı; yenilenebilir enerji sistemlerine geçiş konusunda rehberlik sunulmalı.

Gücünü yenilenebilir enerjiden alan bir kent için taleplerimizin takipçisi olacağız.

Belediyeni seç, enerji dönüşümü talebini ilet:

Merhaba !

Sistemde kayıtlı bilgilerinle ilerlemek için aşağıdaki butonu tıklaman yeterli.

  değil misin? Çıkış yap

Millions of people are taking quick, simple actions for climate justice – be one of them. Can we send you emails about important campaigns, stories, and actions?

350, size iklim kampanyaları ile ilgili güncelleme e-postaları gönderecek. Bunu yaparak, hizmet şartlarımızı ve gizlilik politikamızı kabul ediyorsunuz. İstediğiniz zaman üyelikten çıkabilirsiniz.​